Natuurfotografie

Met het nog steeds groeiende aantal natuurfotografen, mede uitgedaagd door het digitale tijdperk, specialiseren meer en meer zich in deze bezigheid. Natuurfotografie herbergt vele boeiende facetten, zoals o.a. het er op uit gaan, sportief bezig zijn, het in ons levende jagersgedrag (zonder te doden) te bevredigen én steeds meer kennis opdoen over de gekozen onderwerpen. Buiten de zojuist genoemde aspecten speelt “state of the art” een grote rol, compositie, juiste belichting en zeggingskracht, om maar een paar items te noemen. Ieder beleefd fotografie op zijn eigen manier en met zijn eigen eisen. 

Wilt u meer weten over fotografie? Wij geven regelmatig fotocursussen, waarbij de basis van het fotograferen wordt uitgelegd. 

Blauwe reiger in de lucht Blauwborst Lauwersmeer

Vogelfoto hutten

Een grotere groep natuurfotografen, en ook deze nemen in aantal toe, is het algemene plaatjes schieten ruimschoots voorbij en zoeken mogelijkheden, ja faciliteiten, om bijzondere foto’s te kunnen maken. Met name vogelfoto’s! Er wordt dikwijls niet moeilijk gedaan om voor goede mogelijkheden te betalen. Diverse vogelfoto hutten zijn reeds her en der te vinden. Bijvoorbeeld Edo van Uchelen op zijn ruime terrein in Vledder. Of Han Bouwmeester in Overijsel. Ook Johan Vos is druk doende met Stichting Het Drentse Landschap dergelijke hutten te realiseren. Maar nu heeft hij voor de liefhebbers samen met Jan Felix deze mogelijkheid voor elkaar gekregen, mede dankzij het beheerteam van het Staatsbosbeheer, om kleinschalig te varen voor fotografen in het Lauwersmeer. Er bestaat zelfs de mogelijkheid bij bepaalde eilandjes aan wal te gaan.

Contact opnemen